Maurice

Maurice Hinterding

Ik ben Maurice, een ervaren groenspecialist met een brede interesse in planten en houtachtige gewassen. In mijn werk houd ik mij bezig met het reguliere onderhoud van tuinen en met de sortimentsherkenning, het kappen, planten en verplanten van kleine- en grotere maat bomen en het snoeien met behoud van het karakter van de boom en op het juiste moment. Ook op moeilijk bereikbare en kwetsbare locaties.
 
Mijn passie ligt bij bomen, zowel in stedelijk gebied als in het buitengebied. Ook voer ik boomtechnische onderzoeken uit, zoals groeiplaatsonderzoeken en stabiliteitsonderzoeken, begeleid ik boomprojecten en stuur ik uitvoerende boomverzorgers aan. Daarnaast ben ik gecertificeerd boomveiligheidscontroleur. Als geen ander weet ik dat bomen van onschatbare waarde zijn. En zeker met de juiste zorg en aandacht kan de levensduur van bomen worden vergroot.

Henriette

Henriette Hinterding

Sinds ik de Rijks Middelbare Tuinbouwschool Utrecht in ‘83 heb afgerond, werk ik al in het groen. Ik ben begonnen op de Hortus Botanicus in Amsterdam, daar is mijn interesse ontstaan voor de grote variëteit aan planten. De kennis die ik hier heb opgedaan, is hetgeen waar ik vandaag de dag nog steeds gebruik van maak.
 
In ons bedrijf, ben ik gespecialiseerd in het ontwerpen van vaste planten borders en moestuinen. Ik raak geïnspireerd door bijvoorbeeld, Piet Oudolf en Engelse tuinen waaronder Great Dixter. Hiernaast, sta ik persoonlijk mensen terzijde met het onderhoud van hun eigen tuin en geef ik graag adviezen betreffend border opbouw en een mooie, bloeiende tuin het hele jaar rond. Kenmerkend voor Eemtuinen is de persoonlijke benadering en het contact dat wij onderhouden met onze opdrachtgevers.